23 maj 2011

Ooops, nu kommer valparna!...fem vackra....


17.20
Några dagar tidigare än beräknat flämtar lilla tiken till o vips så har hon satt sin förstfödde till världen. En jättefin stor tös på 225 gram, han har haft det riktigt bra i magen och Pyttan är hur duktig som helst med honom. Hon ligger o flämtar just nu och jag väntar spänt på att syskon nummer två skall göra entré........

18.40 Vi får en liten tös på 180 gram, jättefin är hon och pigg som bara den:)
19.45 En flicka till, blenheim på 190 gram!

20.30 En 200-grams blenheimpojke kommer till världen.
Kameran behöver laddas och Pyttan vilar med de små hängandes vid tuttarna. Jag tror inte förlossningen är över ännu....
20.50 En pojke till, blenheim på 230 gram och jättefin som de andra i denna kull som kanske växer ännu mer:) Lilla vackra Pyttan, hon har burit runt på drygt ett kilo valpar + alla moderkakor och vatten - inte konstigt att hon var som en liten svart/vit badboll:) Hon pysslar med dem och är himla duktig och förlossningen har gått precis sådär som man önskar!!
Bilder kommer när mitt batteri har kvicknat i...
Nu verkar det vara lugnt i valplådan, fem vackra har vi fått och alla mår toppen - dessutom föddes de på kontorstid vilket bara förgyller lite extra:)

Väntans tider & besök av gråben.

Photo: Caroline Dahlen.

Skönt att vårt lilla föl kommit till världen och att allt gått väl!
Just nu tvingas jag tyvärr att ha honom i stallet då vi åter igen har besök av vargar som stryker runt gården, otäckt och tröttsamt..... De kan gott hålla sig i skogarna och inte trava runt dagtid som om de ägde hela byn!

Hundarna är kopplade då jag naturligtvis inte vågar ha dem springandes lösa som läget är. Man tror att det är en tik & hane och man kan alltid hoppas att de har sin lya på behörigt avstånd så att vi slipper passa våra djur dygnet runt. Jag är ingen rabiat varghatare, men nog fasiken är det irriterande att de är så orädda att de helt ogenerat kan strosa runt gården dagtid och skrämma hundar & hästar från vett o sans!! Senast vi hade besvär blev Dina skadad då hon i vild panik rusade ur hagen och trampade sönder ett ben. Veterinärräkningen fick jag själv stå för, liksom att ta ledigt från jobb för att laga stängsel. Man får noll pengar i stängselhjälp då det påstås att varg inte är farligt för häst - dessutom var pengarna slut då de gått till gässen i Skåne........ Bilden visar vad de kan ställa till med på en älg vars vikt ligger på 500 kg, ett litet föl väger en bråkdel.

Om bara några dagar får vi valpar - det skall bli så roligt! Tiken är tjock som en liten boll där hon helt oberörd vaggar fram. Det är dags för vår Niccelia´s Brooke Shields att för första gången bli mamma och pappa till denna kull är vår egna Charles Bronson. Nu är det bäddat i valplådan och det är bara att utrusta sig med tålamod inför stundande förlossning.

Kram o ha en underbar måndag!