4 april 2012

Hej igen!

Passionata har fått ett litet stoföl, Paula!
Allt gick enligt skolboken men den lilla får flaska av oss då mammans mjölk tyvärr sinade efter några dagar. Lilla Paula skuttar runt i stallgången och har järnkoll på allt o alla - hör hon att det vispas så kommer hon som ett jehu för att inte glömmas bort....... som om det skulle gå liksom, hon är söt som ett litet sockergryn och så lugn o vänlig:) Nu väntar vi på Zenias fölning, det pirrar av förväntan!!

Valparna växer så det knakar och det dröjer inte länge förrän de flyttar hemifrån. Ett par månader är noll i tid - tjopp, så är det dags. Men än får vi njuta av dem där de busar runt o bara njuter av varandra och allt spännande som finns utanför tråkiga valplådan:)
Raringen "Marlon" som inte sitter still ett endaste ögonblick.

"Nina"-buset har energi så det räcker för två.

Sötfian "Nellie" som är en kopia av sin vackra mamma Bette.

All snö är borta och hundarna kommer hemsläpandes med alla möjliga läskiga saker från skogen, ett säkert vårtecken! Colin drog tillsammans m Liza hem ngt i går kväll jag inte lyckades identifiera... av stanken så får man anta att det varit dött ett bra tag och de båda vaktade soptunnan i timmar efter att jag lyckats fånga in snusket.

Jag fick ett gott besked per meil igår gällande Curly Coat, Episodic falling syndrome & Dry eyes. Jag lät testa fyra av mina hundar mot dessa sjukdomar då jag vill veta om de är anlagsbärare eller ej. Jag är vän av att nyttja den vetenskap som finns och fick igår svar på två av vovvarna:
- Niccelia´s Elisabeth Hurley - CLEAR
- Sperringgårdens Crown Royal - CLEAR
CLEAR betyder att de inte bär anlag för ngn av sjukdomarna, då blir man glad!!

Må så allra bäst o hoppas Ni får lite sol på näbben!