31 januari 2011

Brådis och jätteroligt!

Äntligen är det dags för mig att få gå vidare med avelsarbetet och generation två! Först ut med en valpkull blir vår vackra Elisabeth Taylor "Liza" ( An Sofie´s Jaqueline/ Homerbrent Benedict)som blir tre år i år.

Liza väntar valpar i mitten av mars och lever livets glada här hemma allt medan lilla magen växer.......
Lilla "Liza" - tänk att hon blivivt stora damen och själv blir mamma i vår:

Pappa är underbara Sperringgårdens Crown Royal "Kevin", en bedårande charmig och välkroppad hane på fyra år som jag är otroligt glad över att ha fått låna!! Kan knappt bärga mig och fram tills dess är det bara att hålla tummar och tår att allt går som planerat:)

Vårt underbarn Jason är såld och kommer att flytta hemifrån om ett par månader. Det kommer att bli annorlunda utan honom i stallet vill jag lova, annorlunda på ett både sorgligt och härligt vis. Det härliga är att hans nya ägare verkligen har de allra bästa förutsättningarna för att ge honom ett fint liv. Jag är mycket lycklig över att de funnit varandra, min lilla duktiga pojke och Elin:)

Kring valborg väntas tillökning i stallet, samma kombination som Jason.....dvs min Jedyna.......... här fotad av duktiga Caroline Dahlen:

& Black Arabians Tristin BP.


El Jadida Show, Marocco. Tristin BP blir Reserve Champion med 90 poäng. Handler: Paolo Capecci.

...bara att ladda på med kameraövervakning och vaka, typ dygnet runt för att vara med och önska årets föl välkommen!

Det märks att våren har gjort entré, det vimlar av djurbarn och planering för fler .....Nästa vecka åker jag för att göra hjärt/ögon/knä på två tikar från Niccelia´s, sen är det bara att "rulla tummarna" tills de kommer i löp! Därefter börjar det dra ihop sig för mina vackra ston Passionata Imana & Zenia som skall iväg för betäckning vilket skall bli hur spännande som helst!!

Må så gott o njut av solen därute....hojta till om Ni har ngt "recept" för hur man kan klara sig med 3-4 timmars sömn/ natt, jag tar tacksamt emot ALLA tips:)
Kram!