23 maj 2011

Väntans tider & besök av gråben.

Photo: Caroline Dahlen.

Skönt att vårt lilla föl kommit till världen och att allt gått väl!
Just nu tvingas jag tyvärr att ha honom i stallet då vi åter igen har besök av vargar som stryker runt gården, otäckt och tröttsamt..... De kan gott hålla sig i skogarna och inte trava runt dagtid som om de ägde hela byn!

Hundarna är kopplade då jag naturligtvis inte vågar ha dem springandes lösa som läget är. Man tror att det är en tik & hane och man kan alltid hoppas att de har sin lya på behörigt avstånd så att vi slipper passa våra djur dygnet runt. Jag är ingen rabiat varghatare, men nog fasiken är det irriterande att de är så orädda att de helt ogenerat kan strosa runt gården dagtid och skrämma hundar & hästar från vett o sans!! Senast vi hade besvär blev Dina skadad då hon i vild panik rusade ur hagen och trampade sönder ett ben. Veterinärräkningen fick jag själv stå för, liksom att ta ledigt från jobb för att laga stängsel. Man får noll pengar i stängselhjälp då det påstås att varg inte är farligt för häst - dessutom var pengarna slut då de gått till gässen i Skåne........ Bilden visar vad de kan ställa till med på en älg vars vikt ligger på 500 kg, ett litet föl väger en bråkdel.

Om bara några dagar får vi valpar - det skall bli så roligt! Tiken är tjock som en liten boll där hon helt oberörd vaggar fram. Det är dags för vår Niccelia´s Brooke Shields att för första gången bli mamma och pappa till denna kull är vår egna Charles Bronson. Nu är det bäddat i valplådan och det är bara att utrusta sig med tålamod inför stundande förlossning.

Kram o ha en underbar måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar