29 mars 2011

Dagens Ros!


Dessa dagar, kvällar o nätter har jag slagits av hur många fina och hjälpsamma människor som tagit kontakt.
Från Australien, USA och Europa kommer det hejarop, goda råd och ibland helt oväntad stöttning - jisses, jag är överväldigad!!

En mkt duktig uppfödare skrev i morse ner ett recept som räddat fler av hennes valpar om de haft en tuff start i livet. Jag publicerar det här nedan, kanske kan det hjälpa någon mer.....Själv skall jag absolut testa vällingen som står sig ett par dagar - några timmars sammanhängande sömn kan rädda även mitt liv nu känns det som:)

RECEPT VÄLLING
2,5 dl standardmjölk
2,5 dl vatten
1 3/4 msk majzenastärkelse
1 tsk druvsocker
1/4 äggula
1 klick smör
Royal Canins Valpfoder

*Koka upp mjölk, vatten majzenastärkelse,druvsocker och smör
rör om hela tiden så det inte bränns i botten.
*Tillsätt äggulan när vällingen har svalnat.
*Blöt upp valpfoder så det är riktigt mjukt, blanda med välling och rör med stavmixer, värm blandningen till lagom temperatur och ge valpen små små mängder med en liten tesked.
*Du kan spara vällingen 2 dygn i kylskåp.
* Ges varannan timme dagtid....

I morse vägde gossebarnet 96 gram och har börjat lyfta huvudet ordentligt. När jag lägger honom i en handduk och tar fram lilla sprutan med välling letar han aktivt, smackar förväntansfullt och proppar i sig så magen får den där underbare formen av en boll:)

Liza har varit ute med sina kompisar och rusat på skaren, rullat sig i nattens nysnö och motionerat en stackars ekorre...... hon verkar rätt komfortabel med att få lite ammahjälp från sin glåmiga hålögde matte!

Just nu känner jag glädje över att "uppfödarvärlden" som stundtals beskrivs som hård, hätsk och fylld av avund visar min lille Jerry Lee Lewis så mycket ömhet!!

Jag kan inte nog tacka Er ALLA!!!
Kram