4 mars 2011

Telia tjänar grova stålar........

Hej igen!

Efter en hektisk vecka tar jag nu helgen och skall göra vad jag kan för att hinna ikapp med alla åtaganden här hemma:) Vi har Gösta jämthund och Flisa schnauser hos oss några veckor och det är ett himla ståhej på mina hundar. Charlie är förälskad och tycker ju som bekant att världen skulle bli så mycket bättre om den var sprängfylld av just Charliebarn. 45-kilos Gösta har noll koll på sin storlek och är inte överförtjust i att gå med slakt koppel...... jisses, första kvällen höll han på att slita armarna av mig:)

Lizas mage börjar bli riktigt fin och rund nu och med bara två veckor kvar till förlossningen stiger spänningen hos oss. Tänk att lilla "skräpet" skall bli mamma.

Förväntningarna och glädjen inför varje valpkull är stor och nervositeten avtar icke då man vet allt som kan hända. Jag har haft tur hittills, men bävar för den dagen jag tvungas åka och snitta en tik, eller mister en hel kull som ju fakiskt kan drabba de flesta.

Hundvärlden har vaknat i och med att alla utställningar dragit igång och Telia gör sig en hacka på alla nyheter som skall förmedlas. Nyheter som ofta är trevliga, men som stundtals handlar om det man i andra sammanhang skulle kalla för rent förtal.

Till Dig som utsätts för detta är mitt enda råd:
1. Sök inte tröst i att baktala den som baktalat Dig!
2. FRONTA, ta ett steg fram och kräv ett svar av den som spridit osanning!
3. Lär Dig att nogsamt välja Ditt beteende i alla sammanhang och försök hålla koll på den lilla armé av grodor som annars kan löpa amok ur munnen när man blir upprörd:)
4. När andra skvallrar, säg NEJ - jag vill skapa mig min egen uppfattning.
5. Be om ursäkt när Du tabbat Dig o ngn groda är på rymmen:)

Så trevlig helg på Er....nu tar jag mina "grodor" med mig ut i den fantastiska vårsolen för att hämta energi och glädje och njuter av ett par dagars ledighet!

...snart kommer blåsipporna, jag lovar!