3 augusti 2010

Till Minne av Roy.


Underbara Roy finns inte längre.
Homerbrent Pennyroyal importerades från England av Sperringgårdens Kennel och har funnits hos oss på Niccelia´s sedan 2007.

Roy var den första täckhund jag valde att använda och jag var till mig av förtjusning den dag det stod klart att han skulle bli min. En vänligare vän får man leta efter och jag är lycklig över att ha både dotter och barnbarn efter honom.

Plötsligt en dag slutade han släpa hem sorkar och fick sin första hostattack. Eftersom Roy var i mycket god kondition och visade alla tecken på att må bra innan så trodde jag han drabbats av lunginflammation. För några månader sedan kollades han inför en parning och var pigg som en nötkärna.

Fyra dagar senare står sanningen klar - lungödem som fått både hjärta och njurar utslitna, därav hostattackerna. Mitt beslut var inte svårt att fatta, man har aldrig rätt att hålla sina vänner vid liv om det innebär lidande, aldrig!

Roy fick ett par sprutor, jag ville han skulle få känna sig stark och få fina bilder med sig. Ute i skogen släppte jag honom lös och där skuttade han glatt runt tills benen blev trötta och han kom till mig. I en vacker glänta slog vi oss ner, min vackre pojke och jag ända tills han började andas tungt och gled in i drömmarnas värld.

Nu vilar Roy vid björkdungen där solens första strålar kommer över ängarna. Natt efter natt lyser en liten lykta som jag ser från mitt sovrumsfönster...


Roy kommer alltid att ha sin aldeles egna vrå i mitt hjärta, tack älskling!