23 december 2011

Julen är här.....

Sitter i raggsockor med Lili vid fötterna och tittar ut på alla småfåglar och hästar, alla mumsandes på något:)
Hundarna ligger i en stor snarkande hög efter att ha varit ute o studsat i snön och på radion spelas det något skumt med dragspel.....det liknar julefrid.

Ärligt talat är det bara lugnet före stormen. Jag vet hur det är...när mörkret sänker sig hos oss på lilla julafton så springer jag som en galning genom alla rum för att fiffa till det där jag inte hunnit...ångesten över att ha glömt skicka julkort, blommor eller åtminstone ringt för att hälsa God Jul gör sig påmind och det är lite som med tandläkarn...Ni vet, jag skall bli en bättre människa o använda tandtråd varje dag efter detta besök om jag bara slipper borra i dag:)

I morgon vaknar jag med ett lugn, tills jag inser att shit - hur många bjöd vi egentligen in till julmiddagen och varför kan inte jag ha frysen och skafferiet fullt med förberedda rätter som alla andra? Då biter jag samman käkarna, föser ut alla ur mitt kök och drar igång ....
Därefter blir det julafton, vare sig jag är hysteriskt förvirrad eller ej och det brukar alltid sluta med att jag fnissar över laxen som sod kvar i en kasse på trappan, eller ngn sillburk som aldrig ville komma upp ur källaren - Men vadå, är man andfådd resten av året kan man faktiskt unna sig att ha ett coolt förhållningssätt en enda dag/år:)

Så, ha nu en fantastisk jul på Er och njut av fina helger!

PS) Slå en signal till de som är ensamna...man hinner det!

Kram