28 april 2010

Jedynas lilla föl:)


Så kom han äntligen....fem dagar efter beräknat datum släcker jag ner stallet och går in för ytterligare en vaknatt. Hinner inte mer än att borsta tänderna så drar förlossningen igång - Dina lägger/ reser sig fyra gånger på några minuter och jag rusar ut. Väl där gnäggar Dina tacksamt och ett par minuter senare kommer lilla fölet till världen. Jag lossnar fosterhinnorna så att han får syre medan Dina ligger kvar och vilar sig och kan bara tacksamt konstatera att vi fått en stark och välskapt liten pojke. Hans mule är den sötaste man kan önska och redan när han ligger blöt och omtöcknad ser man att han är superfin!

Att sitta i halmen och gnugga honom torr är ren lycka, Gud så skönt att väntan är över! Efter en kvart står han med min hjälp på vingliga ben - ett par timmar senare reser han sig själv och kommer igång med diandet:) Dina blir ompysslad och hon är så stolt över sin lille.....övriga hästar välkomnar med ivriga hummanden nu när flocken utökats med en liten baby.
Lillpojken föddes strax före midnatt och vid tre på morgonen får jag slita mig...släpa mig in i duschen och vingla ut i bilen. Jag har sammanträde i Malmö på morgonen o skall med en flight från Karlstad till Köpenhamn - 20 timmar senare är jag äntligen hemma igen och stupar efter att ha kollat till alla barn på farmen:)

Så här vacker är han.....en dag gammal och ute första gången:

Liza är helt till sig för vår nye familjemedlem:)

.....Valparna då? De mår utmärkt allesammans och lilla Ida växer så det knakar nu:) Skall fixa m hemsidan så fort jag får tid..........när nu det blir, fniss!

Kram:)