15 april 2010

Shirley fick fyra valpar.En underbar blenheim-prins har kommit kl 15.50. Stark, vacker och pigg som få...Shirley kämpar som en hjälte.
En halvtimme senare är gossebarnet torr, fin och pysslas om av sin duktiga mamma!


16.45 Pojke nr 2 kommer till världen, supervacker är vad han är....men Gud, han började störtblöda från navelsträngen.... Att man är kvick med peangen är ett måste i dessa sammanhang, han lyckades bloda ner sig själv, brorsan och halva mig innan jag fick stopp! Nu mår han bra, men Jeeses han hade inte klarat sig om han inte fått hjälp stackarn.


17.15 En trefärgad liten o bedårande tös kommer susandes i full fart:)Hon är mindre än sina bröder, en näpen liten prinsessa! Stark och snabb som en kobra, bra när de visar "girlpower" direkt.

17.45 30 minuter efter valp nummer tre ligger de alla o tuttar förtjust!

20.30 Shirley är lite flämtig då och då - jag har känt igenom henne, men kan inte med 100% säkerhet säga att hon är färdig. Tre starka friska valpar och en välmående tik har jag hos mig....

21.00 Den nyförlösta har rastat, käkat och ligger helt lugnt med sin lilla familj. Jag har väl varit lite generös med käket, bara att erkänna:)Ha ha ha, hon är snart sju år och blivande pensionär.....då kan man lägga ut lite extra vätska o hull i samband med dräktighet.
Valparna är bedårande och jag är mycket lycklig över att allt gått väl även den här gången!

21.30 Alla mår toppen, nu väntar stalltjänstgöring och några timmars sömn till ljudet av nöjda babysar:)

Kram o tack snälla för alla hejarop o hälsningar!

22.20 Fick dispans från stallet, men går ut för att släcka vilket tar....typ tre minuter! Oooooooops, väl inne ligger där en aldeles förtjusande trefärgad tik och gonar sig:)
............ Busiga Shirley, det var tydligen bara halvlek ändå:) Eftersom jag ställt klockan på 05.00 så är det väl ingen ide att ens försöka sova....det kan man ju göra någon annan gång/ Kram

00.45 Jaha....så var klockan efter midnatt och jag vet inte riktigt vad jag skall tro. Shirley ligger som tidigare helt avslappnad och myser med sina numera fyra valpar. Är trött så jag ser i kors, men man piggar ju på sig om det blir action igen:)

1a valpkullen i antågande!


Shirley har fullt upp nu med att bädda, flämta o vanka fram o tillbaks! Säkra tecken på att hon aldrig i livet går ända till lördag då hon är beräknad.

Aldrig har hon väl varit så tjock lilla Shirley.....rekordkull, stora valpar eller bortskämd tik återstår att se:)

Kram kram, försvinner ett tag nu o återkommer med förhoppningsvis glada rapporter!

Hej Baberiba!


Hemma efter ett par fantastiska dagar i Skåne med kolleger o vänner ute på vackra Kullatorp Arabstuteri. Våren har definitivt kommit för att stanna och hela slottet doftade sagolikt av Magnolia. Kvällar...o nätter tillbringades i stallet där ljuvliga Eden, årets första föl måste pussas på, hingstar beundras och stamtavlor, avelsstrategier o annat avhandlas. Vad lyckligt lottad jag är som får omge mig med så generösa och underbara vänner säger jag bara:)

....Sova får man göra i graven och lätt förvirrad kliver jag in i taxin i gryningen för att lyfta mot huvudstaden och en fullbokad dag. 12 timmar senare står jag på Arlanda och håller på att bryta samman av trötthet, ha ha - man får vad man förtjänar. Har fått rapporter om tikar som bäddar och Dina vars juver sväller o sväller - det blir bra att få komma hem och skaffa sig en överblick nu.......

Väl hemma är jag så speedad (undrar vad socialstyrelsen tycker om 4 timmars sömn o 11 koppar kaffe/ dygn) att jag bara måste rusa runt som en toka och säkra att alla mår bra och att alla skött sig när jag varit borta.....Hmm, allt måste vara i toppskick inför småttingarnas entré! Shirley är överlycklig och visar med all tydlighet att hon nu tycker att jag skall gå ner i varv och boa in mig på hennes BB-avdelning. Så ligger vi där igen....bara Shirley och jag och hon är så nöjd som bara hon kan vara. Hela natten har hon ömsom väkt mig med mjuka puffar, ömsom bäddat eller vankat lite runt i rummet.

Valparna skall enligt skolboken komma till helgen.... Håller Er uppdaterade!

Dagens bild är en pigg o stolt Dina, fin va:)