19 juli 2010

Lycka o sorg.


Så har hon äntligen kommit till oss:
Vackra, underbara Zenia som jag drömt om så länge:)

Detta sagoväsen föddes i Polen hos berömda Michalów och hämtades hem av Maria & Janerik på Kullatorp Arabstuteri för tolv år sedan. Sedan flytten till Sverige har Zenia visats med mycket stor framgång och gett liv åt flera fantastiska föl.

140 mil gick plätt-lätt, jag sjöng hela vägen..... Att få förtroendet att köpa Zenia är högsta vinsten, en dröm!! Hon tog omedelbart sin plats som drottning i vår lilla hästflock och svävar fram över vidderna så man blir andlös. Hon är den ljuvligaste man kan tänka sig och jag längtar efter att sitta upp och låta henne flyga fram med mig:)

Lilla Ida Lupini skall få sig ett bad nu...... I gryningen åker vi till Arlanda där jag kommer att lämna henne inför hennes långa resa. Först flygs hon till Frankfurt för övernattning och därefter till Dallas där hennes nya familj väntar på att äntligen få omfamna och välkomna henne.

Jisses, jag som gråter när jag vinkar adjö till valpar som skall bo en timmes resväg från mig.......Bläh, orkar inte riktigt tänka på hur det kommer att kännas i morgon. När hon föddes kändes det hyfsat enkelt, Idas underbara ägare har väntat så länge & tålmodigt på att just hon skulle få komma till världen....nu när det är dags känns det som att jag aldrig kommer att göra om detta.....

Jag får dra på min bootsen och åka över Atlanten och hälsa på, ja - det skall jag absolut göra!
Avsked är bland det i särklass värsta jag vet - på återseende en helt annan sak.

Kram