2 augusti 2011

Några dagar sedan sist:)

När jag lämnat ifrån min valpar så infinner sig alltid en lite sorgsen känsla. De tar mig med storm och jag är helt absorberad av de små liven den där korta tiden jag får ha dem hos mig. Alla små mår finemang i sina nya familjer och det känns härligt:) Denna gång fick vår lilla "Ellie" stanna kvar till sist och hon blev bästa kompis med kattungen som terroriserar hela familjen.....han är söt som socker han också förstås och Ellie tyckte han var det coolaste hon sett:)

Vi har sedan ett par veckor tillbaks fått hem Sperringgårdens Crown Royal "Kevin" - en hund jag länge önskat få köpa och som jag är mycket glad över att nu ha i min ägo. Kevin är 4,5 år och väger bara 7 kilo och så himla go, jag är helt förälskad i honom! Efter ett par dagar hade han landat med de andra hundarna, hästar och hönsen som han fnyser lite förnämt åt när de kommer för nära. Charlie tycker jättemycket om honom och Liza är till sig av förtjusning:)

Hundutställning har det varit i Värmland i hela tre dagar. Ett underbart evenemang med över 10.000 anmälda och ett vimmel av glada förväntansfulla hussar & mattar kämpade i rekordhettan med sina vackra hundar. Kevin blev placerad 2.a & 4.a i sin klass och Charlie fick Very Good & excelent. Roligast var kanske att vår lilla Roy/Shirley-dotter Emmy uppförde sig så väl och fick excelent med toppenfin kritik. Hennes husse/matte var helt lyckliga och det gladde mig enormt, hon är söt som en ärta den lilla:)

Värmland fick två cert varav det ena gick till fullkomligt överlyckliga Kristina & Rolf på Charmdroppens och det andra till lika lyckliga Kari & Dan på Glittertinds.
JÄTTEGRATTIS!! Det var härligt för oss att få se Er glädje, Ni är för sköna och förtjänade absolut denna fina framgång!!


Allt var underbart, roligt och spännande.....men två saker smolkade till det!
1) Ständiga utrop av desperata arrangörer gällande folk som valt att låta sina hundar vara instängda i bilar. Det var uppåt 38 grader i solen och man blir så ledsen att det kan ske på en utställning. Jag tycker man borde sätta upp en skylt där man talar om att man ögonaböj pangar rutan och att ägarna får lösa ut sina djur på ngt pensionat om man kommer på hund som mår dåligt pga hettan. Ryktet gick snabbt att flera hundar dött av värmeslag vilket inte var sant, man lyckades rädda alla stackare som tur är!
2)Den andra grejen som smolkade till det för mig som är tävlingsmänniska är att domaren dag tre inte hade tillnärmelsevis samma syn på mina hundar som sina kolleger. De fick jättefin kritik, men deras underkäkar var för små för hans smak och det var bara att kliva ur ringen. Hmmmmm, jag har veterinärintyg UA på båda två i vuxen ålder och det är bara att konstatera - ger man sig in i leken så..... Alla som ställt ut vet att det svider till ibland, men shit....just då kändes det surt även om det verkligen är årets I-landsbekymmer:)

Här körs hö för allt vad remmar o tyg håller för, logen börjar bli knökfull och jag är verkligen happy över att få så fin kvalité på årets skörd. Jag hör traktorn komma med ett lass i skrivande stund och det är bara att ta den lilla värkande kroppen och masa sig ut, på med handskarna och greppa högaffeln.

Astrid & Rune på kvällspromenad....

Hoppas Ni har fina dagar och att solen skiner på var o en av Er där ute/ Kram