23 april 2010

Jaqueline har valpat i natt!

24.00 - Jaqueline är tydligt valpsjuk och det är ingen ide att gå o lägga sig. Hon flämtar, bäddar och studsar upp och ner i min säng....någon tråkig valplåda är inget för den här Madamen:)

01.15 föds helt plötsligt en liten trefärgad hane bredvid mig. Jaqueline säger inte ett knyst och lilla pojken som bara väger 145 gram är pigg och alert.

02-02.20 Två trefärgade valpar föds och så fort de kommer ser man att det inte är ok, båda är döda och väger bara 50 respektive 70 gram. Jättetråkigt - Nu var det min tur att få ej fullgågna valpar. Man vet ju som uppfödare att det händer ibland, men nog kändes det sorgligt att de inte fick komma till världen, två så efterlängtade flickebarn.

Jaqueline tittar på de små, men gör inga försök till att få loss fosterhinnor - hon pysslar ömsint om sin lille son och gör ingen ansats att hejda mig när jag lägger dem åt sidan.

03.30 Jaqueline är inte klar, jag tror det kan vara en eller kanske fler valpar kvar och bävar för vad som komma skall. Hellre en frisk valp, än fler döda....Jag vill verkligen inte vara med om detta igen.

04.05 Åhhh, en underbar tik på bara 110 gram kommer - hon är i jättefin form och hittar tutten direkt. Gud så skönt!

04.30 Går ut o rastar fröken och ser att hon har sammandragningar igen.
04.50 YES!!! En tik till, trefärgad, stark på 200 gram:)


07.30 Alla små mår bra liksom våra duktiga tikar. Är helt förbi av trötthet men kan inte låta bli att fota Shirleys barn också där de ligger som små bollar och jäser:)

Så har vi 7 underbara valpar i huset och många jättefina människor som väntar på att få bli husse/ matte. Eftersom jag inte har valpar till alla så kommer jag att kontakta Er var och en under nästa vecka när jag vet att alla valparna klarat de första dygnen. Misströsta inte, det finns fler ljuvliga valpkullar på gång....om inte hos mig, så hos andra kalasduktiga uppfödare!!

Nu blir det frukost, dusch och lite vila/ Kram

20.30..... Alla mår toppen och äter som de skall....själv har jag skrapat ihop tre timmars vila. Dinas juvel är sprängfyllda nu och det blir till att ställa klockan en gång/ timme för att glutta på lilla monitorn som är med i varje rum jag befinner mig i:)

Tusen miljarders tack för alla telefonsamtal, meil, sms och inlägg med gratulationer!!

Ha det bäst alla kategorier:)