24 mars 2011

Lille Jerry Lee, snart fyra dagar....


21.00 Lilla lilla vännen har fixat dag nummer tre också. Min enastående dotter, man och granne har hjälpts åt sedan fem i morse då jag åkte hemifrån till åtta i kväll:) Jag har fått rapporter varje timme och varit fruktandsvärt stressad då Lizas mjölk sinade i natt och inte kom igång ordentligt förräns i eftermiddag. Prinsen tappade till trots för ersättning vikt till 84 gram, men är nu uppe i 89 igen.

Jag börjar faktiskt tro att han kan ha en chans. Han svarar på all beröring som vilken frisk liten valp som helst, trampar med sina mikroskopiska tassar när mjölken skall komma och sätter ut en pytte-pyttesvans i vädret när mjölken rinner till:)
Det enda som skiljer honom från en normalt nyfödd är att han är så aldeles otroligt liten.....och behöver få läggas till tuttar och en stor portion extra omsorg. Jag pussar på honom och kan inte se mig mätt på han.....hans päls har växt med ngn millimeter och han blivit lite vitare än när han föddes - för mig är han ett underverk och han får bara inte lämna oss!!

.....i morgon spränger vi 90-gramsgränsen!!!

Kram

PS: Det där med åtta timmas sömn är överskattat, jag har rett mig med 25% av Socialstyrelsens rekommendation sedan i söndags o vant mig vid det bleka spöket som varje morgon stirrar hålögt mot mig i spegeln:)

05.00 God morgon:)
Här ser Ni killen som om några timmar blir fyra dygn...små små framsteg görs varje timme och jag ser tydligt att han blir starkare och tar fler inititativ till att aktivt söka maten. Lite glukoslösning ( blandning kokt vatten/ Druvsocker) är det enda "tillskott" han fått vid ett tillfälle i natt förutom mammas mjölk som nu rinner till fint.

Liza är för härlig! Hon har järnkoll på alla nya rutiner vi skaffat oss dessa dagar... "Skall vi tutta" säger jag till henne o vips så ligger hon på rygg med viftande svans:)
Efter varje amning vill jag att hon får i sig vätskta och Ni skall inte tro att hon dricker ur skålen dessa bråda dagar.....nej nej, små sprutor fyllda med färskvatten som hon får slicka i sig gör att hon får i sig det hon behöver. Crazy, jag vet - men det mesta är upp o ner fn och det enda jag bryr mig om är att båda duktiga har det så komfortabelt som möjligt.
Jag har just stått och tittar på Liza som varit ute en sväng...i full galopp har det gått över skaren i månskenet. Sen racerfart in tillbaks och glatt skuttandes uppför trappen till vårt lilla BB. Vid korgen sätter hon sig och väntar tills jag lyft bort lilla filten som Jerry Lee legat inbäddag i när hon inte kunnat värma honom. Nu ligger den stolta o snarkar med sitt pytte-mirakel tätt intill.
Om tre timmar är han 4 dygn:)

Kram och God Morgon på Er!

11.00 - Slarvar lite med rapporterna nu, jag hinner helt enkelt inte....men lillemannen fightas och känns starkare för varje timme som går:)

21.30 - 92 gram älskling!!!!
Kram

4 kommentarer:

 1. Har väntat hela dagen på att få se underverket igen. Du ska se att han fixar det här.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt Lotta!!!

  Så otroligt skönt att han reagerar som han ska, och att han har viljan!
  Han är så enormt söt så man skulle bara vilja hålla honom och aldrig släppa taget!!! :)

  Kramar från oss alla!

  Lisbet & Stackerudsgänget

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna hååårt! Kram!

  SvaraRadera
 4. Kramar till Er:)
  Så här i gryningen känns det faktiskt som att Ni kommer att få rätt!!

  SvaraRadera