30 september 2012

Vilken härlig dag, nu är valparna här.

Fick just sms från Anna o hennes "Ellie" som gått och vunnit Lydnad klass 1 med hela 177,5 poäng. Otroligt bra jobbat - Ellie är bara ett år gammal, vart skall detta sluta:)
GRATTIS till er båda, underbart!
Photo: Caroline Dahlen
Emi bäddar, flämtar, vankar och beter sig precis som valpsjuka tikar brukar. Hon är inne på dygn 64 i dag och jag skulle bli förvånad om jag inte får sitta i förlossning snart - härligt!
14.45 - första valpen, en blenheimpojke som fick en tuff start då han var stor, kom baklänges och utan hinnor. Två små bakben som hängde ur mamman som miste färgen allteftersom minuterna gick. När han så kom till slut var han blek och jag trodde verkligen inte vi skulle klara honom. Nu tuttar han som de andra och ser hur kry ut som helst, bara att hoppas det får fortsätta så. Födelsevikt 249 gram.
16.20 Valp nummer två gör entré - utan fosterhinnor, baklänges men med lite bättre tempo. En pigg blenheimsessa som genast grabbar tag i mammas tutte och tar för sig:)
Födelsevikt 242 gram.
16.45 Nu går det undan, blenheim nummer tre kommer - en pigg pojke.
Födelsevikt 192 gram.
17.24 Flicka, blenheim.
Födelsevikt 205 gram.
17.41 Pojke och äntligen en trefärgad:)
Födelsevikt 204 gram.
19.00 Förlossningen är över, rena lakan, nytvättad mamma och fem små vackra som tuttar och mår bra - hur härligt är inte det!;)
Alla är såklart bedårande, jag är som vanligt helt betagen av dem:)
Kram o kram och tack för alla hälsningar via sms, fb o tfn, jätteskoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar