11 september 2011

11e september...

I dag är det den elfe september och tio år sedan tornen rasade, världen blev sig aldrig mer lik. New York vimlar av poliser just nu och säkerhetspådraget är större än någonsin. Jag har precis som många andra släkt och vänner där och det är inte utan att man tänker extra på dem just i dag!

I dag är det även prick sex år sedan Niccelia´s allra första kull föddes. Min Shirley fick sex valpar och här är ett utdrag från hennes dagbok:
050911. Kväll: Helt klart är det valpar på G och det lär inte dröja länge. Shirley vill inte äta och har börjat flåsa och gör inte annat än bäddar och bäddar INOMHUS i sin favoritkorg. Hon ligger några minuter och börjar snurra runt igen - ständigt bäddande. Kl är 20.00 och i Ambjörby kommer det att födas valpar i natt!

Klockan är 21.18 och vi tittar vördnadsfullt på vår lilla Shirley som kämpar med både rädsla och smärta - 21.20 föds vår första valp och inte ett öga är torrt. En blenheimkille har kommit till världen, stor och livskraftig. Shirley darrar och vet inte riktigt hur hon skall bete sig men låter mig hjälpa henne med fosterhinnor och massage. Moderkakan kommer som den skall och är fin o hel, och efter att navelsträngen är bortsliten så hittar han det han letat efter sedan han kom till - tutten. En hel timme förflyter och Shirley har lugnat sig och tar hand om sin pojke på bästa vis. Han snuttar friskt och jag är salig över att det gick så bra med nr 1.

22.30- dags för nummer 2 att göra entré. En trefärgad älskling kommer ut under smärtsamma förhållanden för en 1:a gångsföderska som åter får kämpa som en hjälte. Gossebarnet är pigg och alert och tas nu omhand av sin mamma direkt. Inga konstigheter här heller med någonting, utan allt flyter lugnt på. - Vikt 200 gram.

23.00 - En blenheim till kommer och Shirley är hur sansad som helst. Genast söker han tutte och hittar rätt. Shirley börjar mulna för att hon inte får sätta i sig alla moderkakorna som jag raskt plockar bort. - Vikt 200 gram. Tre st 200 grams - otroligt, men det skiljer inte någonting på storleken.

24.20 - Nu kommer nr 5 till världen. Ytterligare en trefärgad och tro det eller ej, men det är en kille till. Jag tänker på när jag skulle titta till ett hingstföl som var svag..........när jag kom fram så var det ett stoföl- de hade kollat på navelsträngen och trott att det var en pojke. Funderar på ifall jag har fått liknande synfel i upphetsningen, samt hur vanligt det är med 5 st hanar på rad. Jisses 5 valpar, lilla Shirley är en kämpe som lyckats galoppera runt med hela gänget i magen. - Vikt 200 gram.

24.50 - Så kommer äntligen det sista underverket.. Nu är det dags för en tik, hon är störst i gänget och snudd på hetsig att komma åt tutten. Färgen är blenheim, hon är förstås fullkomlig som sina bröder och allt är ok. - Vikt 205 gram.

050912: Kl 02.00 - Shirley är sliten men stolt! Här vilar hon med sin lilla familj:)
GRATTIS till Grace & hennes bröder Wayne, Wille, Elvis & Lukas som fyller sex år i dag!

/ Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar