28 april 2011

Väntans tider.....


....Oj vad här väntas nu, jag som missade lektionen i tålamod:)

Dina vaggar fram med sin enorma mage och inom kort lär vi ha årets föl här. Man är alltid nervös inför förlossningar och jag passar henne minutiöst och kollar flera gånger per dag om hon börjat få mjölk. Än så länge är juvret spänt, men bara med blankt innehåll:) Snart är det dags att rigga upp kameran och påbörja vakning dygnet runt...jag brukar palla med 4-5 dygn, sedan är jag svimfärdig av trötthet och min man får ta över vakandet......

I Skåne står min vackra Passionata och om ultraljudet visar att hon nu är dräktig så hämtar jag henne inom kort, så spännande!

Zenia är inseminerad i dag efter ett par hysteriska dygn med att rigga samling, hämtning och leverans till stationen där hon står uppstallad. Man måste pricka exakt rätt tid vid ägglossning och det finns en risk att inseminationen blev i sista minut.....om några veckor vet vi hur det gått o det är bara att ta nya tag om det inte vill sig på första försöket.

Hundarna då:)
Lilla trefärgade Pyttan ( Shirley & Christopher Da Vinci-dotter) är dräktig med vår Charlie och valparna skall anlända i slutet av maj. Det blir vår första kull med egenuppfödd tik & hane och jag är mycket förväntansfull på att se dessa valpar.

Nästa tik som är på väg hit är vår egenuppfödda Bibbi, Pyttans helsyster som precis börjat löpa. Bibbi är en liten blenheim och jag hoppas på smått i början av juli.

Vi väntar in en tredje tik, men här har löpet inte kommit igång vilket känns skönt med tanke på att man måste hinna andas, sova och sköta övriga livet mellan alla små djurbarn!

Som om inte ett föl och tre valpkullar skulle räcka så har mina höns blivit crazy.... Just nu har jag en duktig mamma som stolt vaggar runt med sina två sötisar....en mamma som vaktar sin nyfödda.....och två som ligger på samma ställe o övervakar ett par ägg med livet som insats!
Tanken var inte att jag skulle föda upp höns precis, shit happens och kycklingarna är verkligen så söta att man kan inte låta bli att tycka om dem också:)

Solen skiner och skiner och visst är det aldeles fullkomligt superhärligt/ Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar