30 mars 2011

Sov gott lilla vännen.


Nio dygn och åtta timmars liv är över, lilla vännen behöver inte kämpa mer. I natt gick jag upp och lade honom mot mitt bröst med duktiga Liza bredvid. Jag kände att hans tid var ute och så låg vi mina två underbara och jag till morgonen.

Ända sedan födseln har vår lille visat så tydligt att han velat kämpa och just därför har jag försökt att hjälpa honom så gott jag har kunnat. Ibland räcker inte viljan - kampen blir för tröttsam och längtan efter vila för stor.

Om jag i framtiden hamnar i samma situation och ser samma kämpaglöd så kommer jag att göra precis samma sak. Hjärtat vill brista för de små som inte får en chans till livet, det liv vi uppfödare är med och skapar. Det lilla ljuvliga vi kämpar så för och som vi gläds åt så mycket - deras kärlek är villkorslös, precis som kärlek skall vara.

Alla Ni fina som följt oss dessa dagar vill jag tacka, Ni har delat den här resan med mig och skänkt så mycket tröst när jag natt efter natt suttit och berättat för min lille vad underbart det kommer att bli när han kan springa med de andra ute i våra fina skogar.

Jag bestämde mig tidigt, om vi klarat detta och han fått leva så skulle jag aldrig släppa taget om honom.

Sov gott min Jerry Lee
/ Matte

14 kommentarer:

 1. Och nu rinner en tår... kraaaam!

  SvaraRadera
 2. Sörjer med dig Lotta från Ewa-Lotta

  SvaraRadera
 3. så gripande å fint skrivet tårarna rinner
  kramkram
  Lena N

  SvaraRadera
 4. Så sorgligt....men ibland är det skönt att vila. Ni kämpade så...men ibland är det väl inte meningen....
  Tröstekram

  SvaraRadera
 5. Beklagar sorgen!! En stor styrke kram till dig som har kämpat så länge vid hans sida men det räcker inte alltid, fast lika ledsen blir man ju för det :/ Så sorgligt och även här fälls det en och annan tår. Kram

  SvaraRadera
 6. I vovvarnas himmel finns nu ännu en liten underbar själ... Stora kramar till dig och Liza!
  // Lisbet

  SvaraRadera
 7. Vad sorgligt att det skulle sluta så. Vi har följt dig dessa dagar och tänkt så mycket på Er. Du har en underbar inställning till det mesta och skriver så ömsint att man aldrig får nog.

  Lilla Jerry Lee, så liten och älskad!
  Kramar i massor till dig Lotta från hela fam Ek.

  SvaraRadera
 8. tänker på er, ibland räcker inte viljan och hoppet, du gjorde allt du kunde och lite därtill, det kan vara svårt att tänka, att allt har en mening, men kanske var det så...
  skickar en bamsekram från oss på Bernerhagen

  SvaraRadera
 9. De kommer tårar när ja läser detta!! kram Anna

  SvaraRadera
 10. Åh, så vacker skrivet Lotta. Så hemskt tråkigt för dig. Du har kämpat väl men det finns gränser. Det lilla livet har kämpat med dig men inte orkat hela vägen. Så är Livet ibland och döden kommer vi aldrig ifrån. Det finns en mening allt. Kramar från Grace Kelly's.

  SvaraRadera
 11. Charlotte och Liza,

  med djup kärlek och deltagande i er sorg. Lilla Liza; det var ju inte så här det skulle bli. Lilla fina Liza. Och lille prinsen...

  Charlotte; i all denna sorg och saknad vill jag omfamna dig och Liza. Du bär henne genom denna smärta och du för henne fram till nytt hopp.

  Vännen Maria Rendahl

  SvaraRadera
 12. Gråter, ta hand om dig.

  KRAM

  Ambjörn & Johanna

  SvaraRadera
 13. En stor kram till Dig och din duktiga lilla tik!
  Tappert kämpat av Er alla tre.
  Kramar Helén

  SvaraRadera