22 mars 2011

Jerry Lee Lewis ett dygn - 88 gram.....

09.00
Varje timme har han fått mat sedan födseln för ett dygn sen, jisses vad han kämpat!
I gryningen gav han upp och orkade inte äta, eller svara på stimulans av något slag. Utmattad låg han bara helt livlös och jag trodde det var kört.

Efter att ha gett honom lite vätska intravenöst så tar han nya tag och det är bara att vara tacksam för varje timme som går, man jobbar liksom mot tiden en sån här gång.

Liza har legat på rygg utan att röra en fena hela natten, hon är makalös min lilla tik och jag hoppas så att vi får behålla den lille för hennes skull..

10.00 - Aj aj, detta går aldrig vägen....ny vätska, orkar knappt ta tutten.
11.00 - Hopp o förtvivlan ligger nära.......Just nu ligger man mätt o ser hyfsat belåten ut på mammas mage.


Snart 27 timmar gammal och visst är han väl värd att få leva!

500 besökare på bloggen senaste dygnet och massor av stöttning - Jag kommer aldrig att kunna tacka Er nog, Ni är bara bäst!!
/ Kram...här gör vi vårt bästa!

13.00 YES...vår Rock´n Roll-kille lyckades ta sig till tutten på eget bevåg, när han fick tag och mjölken rann till sög han sig fast som en liten propp:) Detta var det bästa som kunde ske. En valp som aktivt söker föda och lyckas klammra sig fast av egen maskin...otroligt, jag hoppades få uppleva detta på sin höjd om några dagar.....
Vikt: 90 gram....inte så mkt att skryta med, men vågen går åt rätt håll o jag suger åt mig allt positivt....måste det om man skall orka!!

14.30 - Hänger upp o ner...vilt fäktandes med tassarna....vägrar släppa taget om tutten o livet när mamma vänder sig:)

16.30 - Behöver mer vätska...piggar på sig o tuttar stabilt. Stackarn...känns som att jag sticker honom sönder o samman, men han reder sig inte bara på råmjölken ännu.
Vikt: 93 gram.....33 timmar.

17.30 - Nej, detta går nog tyvärr inte....Jerry Lee mår inte bra, han vill bara sova nu och jag måste inse att jag gjort allt jag kan för honom. Just nu gnäller han och ligger helt stilla, hans tid är nog slut innan kvällen.

18.00 - Har ätit pytte-pytte......irrar omkring o vill under sin mamma, som för att söka skydd mot läskiga sprutor.....inga tuttar lockar just nu.. Nu skall jag gå ut i solen en halvtimma med de andra hundarna. Jag har knappt lämnat sovrummet sedan i söndags och tror min kropp, min hjärna och mitt mitt ledsna hjärta skulle må bra av lite frisk luft just nu!

20.00 - Lilla vacker har vilat....han behövde det! När han vaknade av sig själv satt jag bara och studerade honom eftersom han genast började puffa mot mammas mage....för andra gången sedan han föddes lyckades han fånga en tutte, suga sig fast och äta aldeles själv:) .....Plötsligt ser man ljuset igen, han var helt slut efter allt pyssel sedan han föddes, lille vännen! Inser att det är så här jag kommer att ha det nu en tid framöver...man hoppas.....man förtvivlar...det är jobbigt o man gläds åt små mirakel som ger en hopp!

Kram på Er - Glöm inte att Ni är fantastiska med all stöttning!!!!!
Det hålls tummar i Amerika, England, Tyskland, Finland, Norge, Danmark o Sverige - helt otroligt att en liten fighter från Värmlandsskogarna kan skapa ett sånt engagemang:)

10 kommentarer:

 1. Varma Kramar till er Charlotte -:(

  Ingela

  SvaraRadera
 2. Men stackars liten!Hoppas att han orkar igenom detta! Vilken tur att det är du som är uppfödare, som ser varje liten som en levande varelse. Hoppas att Liza inte ska behöva mista honom också, hon verkar vara en riktigt duktig mamma,lilla snuttan!
  Stor kram till er!

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bra med lill killen ,det verkar gå åt rätt håll iaf :) Håller tummarna fortfarande!!

  SvaraRadera
 4. Ja Gud vet hur detta slutar...man kastas mellan hopp o förtvivlan hela tiden. Ena stunden kämpar han......i nästa orkar han bara inte. Han har haft det tufft i magen bredvid sina döda syskon och är antagligen lite förgiftad, därav litenheten. MEN han vill leva!

  SvaraRadera
 5. Men åh, tårarna är nära när jag läser om er kamp! Hoppas så att han klarar sig lill-grabben!
  Massor av kramar från oss på Höglunda i Rådom

  SvaraRadera
 6. Tack fina Lillan, ibland blir det inte som man tänkt sig/ Kram

  SvaraRadera
 7. Caroline Dexfalk22 mars 2011 kl. 19:50

  Tänker på er och känner med dig! Hoppas att den lille ändå klarar sig!

  Kram från Caroline och Eden Rose

  SvaraRadera
 8. Men tack Caroline, jag hoppas så att det har vänt, han är en sån liten fighter/ Kram

  SvaraRadera
 9. Hoppas att det blir en ny morgon för lillemannen imorgon och att han ska vara på den säkra sidan nu! Förstår att du kommer vara vaken, men hoppas att du och även Liza kan vila lite iallafall. Imorgon hoppas vi på glada meddelande på din blogg Lotta! :) KRAMAR

  SvaraRadera