28 april 2010

Jedynas lilla föl:)


Så kom han äntligen....fem dagar efter beräknat datum släcker jag ner stallet och går in för ytterligare en vaknatt. Hinner inte mer än att borsta tänderna så drar förlossningen igång - Dina lägger/ reser sig fyra gånger på några minuter och jag rusar ut. Väl där gnäggar Dina tacksamt och ett par minuter senare kommer lilla fölet till världen. Jag lossnar fosterhinnorna så att han får syre medan Dina ligger kvar och vilar sig och kan bara tacksamt konstatera att vi fått en stark och välskapt liten pojke. Hans mule är den sötaste man kan önska och redan när han ligger blöt och omtöcknad ser man att han är superfin!

Att sitta i halmen och gnugga honom torr är ren lycka, Gud så skönt att väntan är över! Efter en kvart står han med min hjälp på vingliga ben - ett par timmar senare reser han sig själv och kommer igång med diandet:) Dina blir ompysslad och hon är så stolt över sin lille.....övriga hästar välkomnar med ivriga hummanden nu när flocken utökats med en liten baby.
Lillpojken föddes strax före midnatt och vid tre på morgonen får jag slita mig...släpa mig in i duschen och vingla ut i bilen. Jag har sammanträde i Malmö på morgonen o skall med en flight från Karlstad till Köpenhamn - 20 timmar senare är jag äntligen hemma igen och stupar efter att ha kollat till alla barn på farmen:)

Så här vacker är han.....en dag gammal och ute första gången:

Liza är helt till sig för vår nye familjemedlem:)

.....Valparna då? De mår utmärkt allesammans och lilla Ida växer så det knakar nu:) Skall fixa m hemsidan så fort jag får tid..........när nu det blir, fniss!

Kram:)

5 kommentarer:

 1. Åhh, vad rörd jag blir!!! Är såååå glad för din skull! Han är ju helt bedårande! Vilken pojke!

  Ja, just det..valparna! Hihi...vad bra att dom mår bra...men jag trodde inget annat.

  VILA NU, annars tar jag vespan till Torsby och tvingar dig att vila lite.

  GRATTIS min goa vän!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Visst är det fantastiskt att en del djurbarn är uppe på benen på en liten stund och till och med springer om det behövs, efter bara någon timme.
  Ge honom två dagar att rätta upp sej på benen så rör han sej som en vuxen häst.
  Grattis till en hingst i flocken.

  SvaraRadera
 3. GRATTIS Lotta. Så kul att allt har gått bra. Han ser ju helt bedårande ut, fölet alltså, småvovvarna också förstås. Se nu till att du får lite vila när nu alla förlossningar är över. Kram Ann-Marie.

  SvaraRadera
 4. Gud så söt!!! Gött att du fick va hemma när han kom. Å SÅÅÅ ba att lilla Ida är stark och mår bra!!!

  Vi hörs och ses snart!!!

  Kramar från oss alla till er alla!!!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint föl ni fick =)

  SvaraRadera