21 mars 2011

Äntligen kommer valparna.....en mardröm!

Liza har flämtat o levt rövare hela natten...ena stunden krafsande på min kudde, i nästa sekund studsande i soffan, eller vilt fixandes i valpkorgen..

08.30 - En förtjusande trefärgad pojke kommer till världen. Han är pigg och Liza födde honom utan ett pip:)

10.00 Ett outvecklat litet hundbarn på 2 cm........Nej, detta känns inte bra!!

10.30
En tik kommer, tyvärr död - trefärgad.
Usch, detta är jobbigt...hanen väger bara 76! gram, men verkar mkt pigg o har fått tutta lite. Aldrig har jag fått en sån liten valp någon gång.

11.25 Snart dags för valp nummer tre.....
Neeeeej- Jag är chanslös.....små vackra ben o nos, kritvita och inte ett liv.
En trefärgad hane till som inte får vara med...

12.20 Liza ligger med sin vackre son o vilar sig, vet inte om det är några fler valpar i magen....det återstår att se. Skönt att tiken slappnar av, hon har varit helt knäckt efter att ha kämpat så duktigt och tvingats se mig lyfta undan de små som inte fick leva!

16.15 Efter ett par timmar mellan hopp o förtvivlan känns det som att kanske kanske har han en chans att klara sig. Han har legat mot mitt bröst, när jag inte hjälpt honom att tutta och nu kämpar han verkligen.

Står på tå för att inte tappa greppet är ett gott tecken, man vill så gärna se små positiva glimtar. Dagen har varit lång, jobbig och man är rädd hela tiden att inte få behålla en enda liten för Lizas skull.
Nu skall vi ut på en promenad Liza och jag....lillpojken skall heta Niccelia´s Jerry Lee Lewis. Man kan bara bli lite Rock´n Roll om man fixar en så omtumlande start i livet!
Kram o tack snälla för all meil, sms, telefonsamtal.....återkommer under em. Först promenad ....sen försenad frukost:)

16.50 Förlossningen verkar vara över och Liza sover med Jerry Lee tätt intill.......försöker han ta en promenad är hon genast där o puffar honom mjukt under sig, här promeneras ingenting! Nu väntar några milt sagt slitiga dygn då så små valpar måste ha mat o värme hela tiden.......överlever han så är det högsta vinsten, både för Liza & mig!

21.00 Jerry Lee har gått igenom alla tuttar vid det här laget, hunnit bli ett halvt dygn och gått upp 10 gram:) Jag blir helt lycklig även om han har en lång resa framför sig så visar han en glöd som imponerar. 86 gram super-duper-underbar som inte behöver trängas om käket/ kram

23.00 Två timmar till har gått och den lille strider....nu väntar en natt med passning. Jag är livrädd att Liza skall bädda eller ligga ihjäl honom, bara att hålla koll.....vad gör några vaknätter bara han får leva!